Mansdagen och Debatten

19.11.2018 kl. 18:27

 

Dagen är här. Den otroligt omdebatterade debatten om manlighet äger rum i Åbo ikväll. Ifall du lyckats undgå hela cirkusen kan du läsa HBL:s rapportering här och den senaste här.

Har funderat ett tag på om jag vill se på livestreamen eller ej. Orkar jag? Iss jag? Klarar nerverna det?

Har jag tålamod att sitta och se på något som kommer spåra ur på tre sekunder och sedan fortsätta mot bottnen?

Nyss hoppade det upp en notification från ÅU på min telefon som fick mig att ropa vafan rakt ut. "Alexander Bard inför debatten i Åbo: 'ÅA-personal som påstår att min närvaro kränker är psykiskt sjuk' "

Jaha. Okej. Är egentligen inte alls förvånad. Bara trött. Otroligt trött på att sådana människor får en plattform. Får spy ut sin skit överallt. När kan vi kollektivt ta ett beslut att bara vägra lyssna? Yle skrev så bra om Donna Zuckerberg och hatiska män här.

Trots det kommer jag fram till att jag ser debatten. Om inte annat bara för att hänga med i diskussionerna i morgon.

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
det märks ganska tydligt att du har närmat dig debatten med inte så lite bias, och när jag läser din beskrivning har jag inga problem att förstå varför.
jag såg den igår och den var så som debatter ska vara, det vill säga att olika sidor med olika åsikter fick komma till tals och den var saklig, det vill säga så långt från feministisk "debatt" som man kan komma.
k20.11.18 kl. 10:41
Bard, är det du?
20.11.18 19:12
Här märker man ju hur "professionell" Bard är och hur skulle det gå att debatera/diskutera med honom.. Eller det är min åsikt
Ronja 20.11.18 kl. 19:31
Jamen exakt.
20.11.18 21:33

 

23-årig Åbobo som för tillfället tillbringar ett år i Vasa som mediestuderande vid ÅA.

Annars studerar jag genusvetenskap.

Gillar feminism, katter och tv-spel.

Tycker också om att resa och fotografera, helst kombinerat.

Min förra blogg hetter womanofnoimportance.